mei 3, 2021 Hoe bespaar je geld

Hoe bespaar je geld?

Ook al heb je voldoende geld tot je beschikking, het kan nooit kwaad om eens te kijken naar de vraag; hoe bespaar je geld? Want onnodig geld uitgeven is iets wat eigenlijk niemand zou moeten doen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Tips om te besparen

Hoe bespaar je geld begint met het bekijken waar je nu eigenlijk jouw geld aan uitgeeft. Indien je dit niet helder hebt, dan zal je ook niet kunnen uitvinden waar je eventueel geld kan besparen.

Budgetteer jouw salaris

Door op het moment dat je jouw salaris ontvangt, direct het geld te verdelen over verschillende budgetten, dan krijg je een hier een goed inzicht in. Hierbij kan je dan voor jezelf bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan verschillende zaken. Bijvoorbeeld, wat is het bedrag dat je wilt uitgeven aan boodschappen, kleding, uitjes en ga zomaar door.

Door een aparte bankrekening te openen en verschillende bedragen apart te zetten, krijg je hier inzicht in. Bij bijvoorbeeld de N26 open je een gratis bankrekening die je hierbij kan helpen. 

Af en toe lekker eten in een chique restaurant is op zijn tijd natuurlijk erg leuk en zou ook gewoon moeten kunnen. Maar doe je dat te vaak, dan zal er een groot gedeelte van het maandelijkse beschikbare budget naar toe gaan.

Het begint allemaal met te weten waar jouw geld naartoe gaat.

Regelmatig overstappen

Een van de eenvoudigste methoden om geld te besparen is het regelmatig overstappen van zaken zoals energie, internet en telefoon. En voordat je daadwerkelijk gaat overstappen, eerst goed vergelijken.

Het is nu eenmaal een gegeven dat dit soort bedrijven veel geld uitgeven om jou als klant binnen te halen. Op het moment dat je eenmaal klant bent, dan wordt dit veel minder. 

Dus om hiervan te blijven profiteren heb  je eigenlijk geen andere keuze dan regelmatig over te stappen. Dit kan je vele honderden euro`s per jaar besparen.

Vergelijken voordat je iets koopt

Mensen die wel eens een antwoord hebben gezocht op de vraag hoe bespaar je geld, zullen direct zeggen; door goed te vergelijken.

Vergelijken is tegenwoordig dermate eenvoudig, dat het eigenlijk zonde is om dit niet te doen. 

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe tv, dan zit er tussen de laagste en hoogste prijs vaak honderden euro`s.

En om dit bedrag te besparen, hoef je eigenlijk alleen maar een paar minuten online onderzoek uit te voeren.

Hoe bespaar je geld vergelijken

Koop op het juiste moment

Voor zaken die je niet echt dringend nodig hebt, kan het wachten tot het juiste moment om iets te kopen, je veel geld besparen. 

Uiteraard is de uitverkoop bij kledingzaken een goed voorbeeld hiervan. Maar ook indien je een auto wilt kopen, dan is het vaak voordelig om te wachten tot het juiste moment. 

Vaak zie je tegen het einde van het jaar goede aanbiedingen voorbij komen bij verschillende autobedrijven. Zeker in een jaar dat de verkopen zijn tegengevallen en zij nog een aantal auto`s voor het einde van het jaar dienen te verkopen. Op het juiste moment een auto kopen kan je veel geld besparen.

Let op aanbiedingen en profiteer hiervan

Vooral voor houdbare producten is het verstandig deze in te slaan, op het moment dat je een goede aanbieding voorbij ziet komen. Zaken zoals shampoo, tandpasta, maar ook koffie zou je eigenlijk alleen tijdens een aanbieding dienen te kopen. 

Kijk uit voor nieuwe webshops

Op dit punt willen we je wel waarschuwen voor allerlei nieuwe websites met aanbiedingen die de grond uitschieten. Helaas is het bij veel van deze nieuwe websites de intentie om snel geld te verdienen ten koste van de klant. 

Of je krijg helemaal niks geleverd of hetgeen is compleet anders dan je had verwacht. En uiteraard niet ten goede. Het is helaas zo dat je tegenwoordig eerst wat onderzoek dient te doen, alvorens je iets gaat bestellen bij een website waar je nog nooit iets hebt gekocht.

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *