december 6, 2019 Beste deal voor een bankrekening

De beste deal voor een bankrekening

Op de website jouw beste deal mag het thema bankieren niet ontbreken. Er is min of meer een revolutie gaande op het gebied van bankrekeningen en dan met name met betrekking tot de kosten van het internationale betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste deal voor een bankrekening.

Fintech startups veranderen de bankwereld

Door de komst van een aantal fintech startups is het overmaken van geld in een andere valuta dan de euro, vele malen goedkoper geworden. 

Dit geldt echter niet voor alle banken. Integendeel, alleen bij nieuwe online banken kan je profiteren van deze veel gunstigere tarieven op het gebied van een internationale overboekingen. Ben je op zoek naar de beste deal voor een bankrekening dat zou je dus kunnen kijken naar deze nieuwe fintech bedrijven.

En dat dit veel gunstiger is blijkt wel uit het feit dat een overboeking in bijvoorbeeld US dollar of Britse ponden tot wel 6 keer goedkoper kan zijn dan bij een ABN AMRO of bij de Rabobank.

Hoe kan je profiteren van deze gunstige tarieven?

Het enige wat je hoeft te doen om te profiteren van deze voordelige tarieven voor het overboeken van geld naar het buitenland is een gratis bankrekening openen. Dit kan je doen bij de N26 bank of bij de Revolut bank.

Deze twee banken laten zich goed met elkaar vergelijken. Zo zijn deze banken alleen online actief en zijn zij niet in het bezit van een kantorennetwerk. 

Persoonlijk verwacht ik ook niet dat dit in de toekomst zal gaan gebeuren. In tegendeel.Ik verwacht eerdere dat het kantorennetwerk van de traditionele banken alleen nog maar zal krimpen in de toekomst. Deze trend is al in werking gezet en zal zich alleen nog maar verder ontwikkelen.

Binnen een paar minuten een gratis bankrekening openen

Een bankrekening openen bij de N26 bank of bij Revolut doe je eenvoudig via het internet. 

Je dient alleen de app te downloaden en jezelf vervolgens te registreren. Hiervoor heb je wel een kopie van een identiteitsbewijs nodig. Het gaat tenslotte om een bankrekening, dus er moet wel zekerheid bestaan omtrent jouw persoon. Niet dat je bankrekeningen gaat openen in iemands anders naam.

Kies jouw bankkaart

Vervolgens kan je een prepaid mastercard of zelfs een standaard maestro kaart aanvragen. Voor deze kaart betaal je alleen verzendkosten. En dat is direct  het enige wat je hoeft te betalen 

Er zijn verder geen maandelijkse kosten verbonden aan het openen van een dergelijke bankrekening. Tenminste niet voor de basisrekening. Wil je een uitgebreidere bankrekening, bijvoorbeeld met een reisverzekering dan wordt er maandelijks wel een bedrag in rekening gebracht. Maar dan heb je ook direct een doorlopende reisverzekering.

Nog meer geld besparen

Door gebruik te maken van een van deze gratis opties voor het aanhouden van een bankrekening, kan je direct beginnen met geld besparen. En vergeet niet, alle kleine beetjes helpen. Ga bijvoorbeeld ook jouw energie vergelijken. Grote kans dat je daar ook direct een paar honderd euro kan besparen.

En dat is nu net de truc met het besparen van geld. Je dient dit niet te zoeken in direct grote bedragen besparen. Maar vele kleine beetjes maken een groot verschil. Dus ook als je op jaarbasis een honderd euro op jouw bankrekening kan besparen, dan helpt dit zeker mee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *