januari 18, 2019 Cashback vergelijken en besparen

Cashback vergelijken voor jouw energierekening

Behalve de tarieven is cashback vergelijken ook belangrijk om jouw energierekening zo laag mogelijk te houden. De energierekening is een van de grotere vaste lasten die je maandelijks moet voldoen. Daarom kan een besparing op de energierekening een belangrijke invloed hebben op de totale vaste lasten.

Cashback op de energierekening

Heel veel energie maatschappijen geven een cashback op de energienota. Dit is een eenmalige korting. Hou er wel rekening mee dat vaak de tarieven wel iets hoger liggen. Heb je een relatief laag verbruik dan is de cashback extra interessant.

Een jaarlijkse cashback

Om jaarlijks gebruik te maken van een cashback dien je jaarcontracten af te sluiten. Een cashback wordt namelijk maar eenmalig uitgekeerd. Dus sluit je bijvoorbeeld een 5 jarig contract af, dan krijg je toch maar eenmalig de cashback.

Gaan de energietarieven omhoog?

Energiemaatschappijen, of mensen die zich daarvoor uitgeven, proberen mensen bang te maken dat de tarieven enorm gaan stijgen in de komende jaren.

Ik vraag me af of dit echt zo is. Als dit daadwerkelijk bekend is, dan is hier veel geld mee te verdienen. Alles wat je in de toekomst kan voorspellen kan geld opleveren. Je zou dan bijvoorbeeld via bepaalde beleggingen hierop kunnen spelen. Ik heb 2 redeneren om hieraan te twijfelen:

  • Het plan van de overheid is het gasgebruik terug te dringen. En volgens het economische principe wordt een prijs nog altijd bepaald door vraag en aanbod. En in dit geval neemt de vraag af en zou de prijs dus moeten betalen.
  • Ook is het zo dat een groot gedeelte van de prijs bestaat uit belastingen. Ook al heb je een meerjarig contract afgesloten, belastingverhogingen zullen altijd worden doorberekend. En dit is over de jaren heen toch de grootste reden voor stijgingen van de energieprijzen.

De veranderingen die eraan zitten te komen de komende jaren zijn talloos. Maar of dit een positieve of negatieve uitwerking op de prijs heeft blijft de vraag. Hou je van zekerheid dan kan je de prijzen voor maar liefst 5 jaar vastleggen. Persoonlijk ga ik voor jaarcontracten. En dan elk jaar gewoon de cashback vergelijken aangezien dit de grootste impact heeft op de energierekening.

Kijk uit voor telefoontjes en mensen aan de deur

Het komt meer en meer voor dat je wordt benaderd door mensen die zich voordoen als medewerker van een energiemaatschappij. Dit is vaak echter niet het geval. Dit zijn gewoon tussenpersonen die proberen een commissie aan jou te verdienen. Dit soort mensen moet je direct de deur wijzen. Hetzelfde geldt voor zogenaamde e mails van energiemaatschappijen. Het overgrote gedeelte zijn gewoon tussenpersonen. Het enige belang wat zij vertegenwoordigen is hun eigen belang. Als je niet uitkijkt ga je zelfs veel meer betalen dan nodig is. Onze ervaring is echter dat je de beste altijd online kunt vinden.

En sta je toevallig ingeschreven bij de kamer van koophandel dan krijg je ook nog te maken met allerlei ondernemers initiatieven. Dit is pure oplichting! Ik ben er bijna een keer ingetrapt en dat zou mij maar liefst 3,500€ hebben gekost voor een 5 jarig contract. Mijn advies, direct de telefoon ophangen! Energie vergelijken doe je gewoon zelf via het internet.

Energieprijzen en cashback vergelijken

Onze vergelijker op jouw beste deal geeft ook het bedrag weer wat je aan cashback kunt ontvangen. Houdt er echter wel rekening mee dat dit slechts eenmalig is. Sluit je bijvoorbeeld een contract voor 5 jaar af, dan krijgt u slechts het eerste jaar deze korting.Na afloop van dit jaar zal jouw nota dus omhoog gaan met het bedrag wat u in het eerste jaar als korting heeft ontvangen

Bellen en onderhandelen

Zelfs bellen en onderhandelen met de energiemaatschappij levert geen betere prijzen op dan wat je op internet kunt vinden. Vaak is het zelfs zo dat de prijzen die telefonisch worden aangeboden hoger liggen dan hetgeen je online kunt vinden. En gelukkig kan je tegenwoordig via het internet eenvoudig vergelijken.

Je hoeft dus niet langer teveel te betalen. Je kan eenvoudig de energieprijzen vergelijken maar ook de cashback vergelijken zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt gevonden.

Zoals al gezegd, zelf kiezen wij voor jaarcontracten. En dan altijd even de cashback vergelijken. Deze kortingen kunnen wel oplopen tot 250€.  

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *